Vi gör det
för hand.
På Hollanders Glass tillverkar vi all vår glass från grunden. Varje smak är resultatet av noggrant hantverk, där grymma råvaror, traditionella tekniker och moderna metoder förenas för att skapa galet goda smaker. Så är det faktiskt…


Ibland undrar folk…
-
Vår glass är dyrare eftersom vi uteslutande använder högkvalitativa råvaror. Vi tillverkar glassen i små batcher vilket ger full kontroll över råvarornas egenskaper, en process som är tidskrävande. Vi snålar inte och väljer naturliga, ekologiska och ofta lokala råvaror vilket både känns skönt i hjärtat och ger en överlägsen smak. Denna noggrannhet i produktion och valet av råvaror resulterar i en mer smakrik och krämig glass, vilket även innebär högre produktionskostnader. Genom att prioritera kvalitet över kvantitet säkerställer vi att varje skopa glass erbjuder en unik och njutbar upplevelse utan kompromisser.
-
Det har länge varit fokus på billig mat och industriella produkter där pris har varit viktigare än smak och det unika. Inom mathantverket är målsättningen istället att skapa bra produkter där smak är en tydlig kvalitetsmätare. Hollanders Glass är certifierat av Eldrimner Certifierat Mathantverk©. När du köper en produkt av oss ska du förvänta dig en rik smak. Råvaran förädlas varsamt till ett mathantverk genom en människas hand. Det bygger på djup praktisk och teoretisk kunskap om livsmedlens unika egenskaper, mikrobiologiska processer och traditionella metoder. Eldrimner är ett nationellt resurscentrum för mathantverk. Begreppet mathantverk har blivit allt vanligare i marknadsföring av olika livsmedel och används ibland godtyckligt och felaktigt, så var vaksam!
-
Vi söker med passion och hängivenhet efter de bästa råvarorna till vår glass. Första prioritet är lokalt och ekologiskt men ibland finns inte de råvaror vi önskar på den lokala marknaden. Pistagenötter, Hasselnötter samt frukter såsom Mango och Passionsfrukt är exempel på ekologiska råvaror som hämtas utanför Sveriges gränser.
-
Vår glass innehåller endast naturliga ingredienser. Glassen har vid rätt förvaring -18 grader eller kallare en hållbarhet på minst 8 månader och behöver inga konserveringsmedel. För att uppnå maximal gomkänsla och krämighet använder vi i några recept fruktkärnmjöl som är ett naturligt stabiliseringsmedel. Det framställs ur fröna från Johannesbrödträdet vilket tillhör familjen ärt-/baljväxter.
-
Vi är alltid tydliga med vilka allergener som finns i glassen. Fråga oss gärna vid ett besök. Eftersom vi endast använder naturliga ingredienser och skapar alla recept själva är det ganska lätt för oss att ha 100% koll. Som en grundregel produceras glass med högriskallergener (nöt och mandel) sist på dagen. Vi tillverkar både glass med och utan ägg och vi har även helt veganska alternativ.