vaniljstång.jpg

Grymma råvaror.
En smaksak!

Bra råvaror är avgörande för få till de bästa smakerna. Så enkelt är det. Därför använder vi de bästa vi kan hitta. Helst lokala och från hållbart jordbruk och odling. Allt för att du ska få njuta av vårt hantverk så mycket det bara går…

Mjölken & Grädden

Lokalproducerad mjölk och grädde har blivit populära i Sverige på grund av dess smak och miljöfördelar. Vi använder mjölk från Skålldals Lilla ekomejeri i Kode och grädde från Holmryds gård i Bredared. Genom att stödja lokala bönder bidrar vi till en hållbar livsmedelsproduktion och minskar transporterna.

Getmjölken

En kanske oväntad råvara vi använder i flera av våra bär- och fruktbaserade gelatos är Getmjölk. Mjölken har en subtil smak och en fin förmåga att plocka fram frukternas och bärens aromer. Resultatet blir en len och mycket trevlig gelato med mycket smak. Vi köper med stolthet vår getmjölk från Löt gårdsmejeri i Gammalkil utanför Linköping. Gården levererar även till flera högt renommerade Michelinkrogar.

Äggen

De ekologiska äggen hämtar vi från Vrånghult. Gården ligger i Tun, utanför Vara.

Pistagenötterna

Bronte är en by på Etnas sluttningar som är känd för sitt gröna guld, Pistagenötterna. Denna ädla smaragd som göms inuti sitt skal har blivit en erkänd ikon över hela världen. Tack vare sin speciella arom och dess kvalitet har den alltid varit huvudelementet i sicilianska bakverk.

Det är med glädje och stolthet som Hollanders Glass väljer att använda ljuvliga ”Pistacchio di Bronte D.O.P*”. Garantin för ekologisk certifiering gör utan tvekan dessa till juvelen i kronan av pistagenötter från hjärtat av Sicilien. *Denominazione d'orgine protetta” (ursprungsskyddad).

Chokladen

Malmö Chokladfabrik skapar magi. Hollanders använder en klassisk kraftfull och balanserad mörk choklad med lätt syra och kraftig kakaoton. Chokladen är helt fri från soja, nötter och gluten och är även vegansk. En choklad för alla som delar vår och chokladfabrikens strävan mot en värld som är mer genuin och rättvis, modig och innovativ. Glömde vi nämna att chokladen är ekologisk.

Frukten & Bären

Det är främst Italiensk gelato samt vegansk sorbet som vi tillverkar av frukt och bär. Ekologiska Jordgubbar köper vi i stor utsträckning in från Alzoubifarm i Olofstorp. Hallonen kommer från Evenstorps gård i Brålanda. Rabarber får vi från egen odling och trädgårdar i närområdet. Härifrån kommer även Äpplen och Päron under hösten. Under sommaren köper vi även in frukt och bär på Rekoring Alingsås.

Nya unika små samarbeten sker hela tiden. Vi köper även in exotiska fruktpureer från Werners gourmetservice i Skara som har föredömligt bra ekologiskt sortiment.

Citronerna

Vi älskar allt med Amalfikusten. Platsen är bland annat känd för sina utsökta citroner, "Sfusato Amalfitano". De är större och avlångare än vanliga citroner och har en intensiv gul färg. Vi använder dessa unika citrusfrukter till vår Limoncello som vi själva tillverkar enligt ett gammalt Italienskt recept. Av likören gör vi senare soligt härlig Limoncellogelato.